icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Ugnsbakad fetaost med tomat och oregano

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En varm variant av grekisk sallad med fetaost, oliver, tomat och lök. 

Energifördelning per portion
  • 407 kcal

    Kalorier

  • 35 gram

    Fett

  • 15 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg fetaosten i mitten av en ugnstålig form.
  2. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Dela tomaterna på mitten. Lägg tomat och rödlök i en skål och blanda med pressad vitlök och oregano. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela därefter tomat- och lökblandningen runt om fetaosten. Ringla över olivolja och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Tag ut plåten och låt svalna något. Blanda därefter ner grovstrimlad sallad och rör runt. Toppa med svarta oliver och pressa över citron innan servering.
Serveringstips

Som ensamrätt och eventuellt något bröd till, eller som ett tillbehör till en kötträtt. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.