icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Ugnsbakad blomkål

0 röster
1 st
30 min

Bakad blomkål med smak av vitlök och parmesan. Passar perfekt som tillbör till kött, kyckling eller fisk samt går snabbt och enkelt att laga. Perfekt istället för ris, pasta eller potatis för dig som äter lågkolhydratkost.

Energifördelning per portion
  • 142 kcal

    Kalorier

  • 8 gram

    Fett

  • 8 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Skär blomkålen i 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  2. Pressa ner vitlöken i det smälta smöret och pensla sedan kålen med smöret. Strö över finriven parmesanost och strö över en nypa flingsalt.
  3. Sätt in i 200 graders varm ugn ca 20 minuter. Känn efter med en sticka att kålen är klar.
Serveringstips

Gott till kött, kyckling och fisk.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 9 juli 2018 11:16

    Blomkål, enkelt snabbt och gott! smiley