icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ugnsbakad blomkål

5 3 röster
5 st
30 min
Skriv ut

Bakad blomkål med smak av vitlök och parmesan. Passar perfekt som tillbör till kött, kyckling eller fisk samt går snabbt och enkelt att laga. Perfekt istället för ris, pasta eller potatis för dig som äter lågkolhydratkost.

4 Energifördelning per portion
  • 142 kcal

    Kalorier

  • 8 gram

    Fett

  • 8 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Skär blomkålen i 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  2. Pressa ner vitlöken i det smälta smöret och pensla sedan kålen med smöret. Strö över finriven parmesanost och strö över en nypa flingsalt.
  3. Sätt in i 200 graders varm ugn ca 20 minuter. Känn efter med en sticka att kålen är klar.
Serveringstips

Gott till kött, kyckling och fisk.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 9 juli 2018 11:16

    Blomkål, enkelt snabbt och gott! smiley

  2. 9 januari 2020 14:42
    5 5
  3. 17 mars 2020 21:49
    5 5
  4. 25 maj 2020 17:41

    Enkelt och jätte gott ?

    Senast uppdaterad 25 maj 2020 17:42

  5. 27 januari 2021 10:43
    5 5

    är ingen älskare av blomkål, men jag provade ändå. Blev ätbart men inte mer än så, men ville ändå testa att göra det godare.

    Slängde in det i Airfryern, utan extra fett, måste säga att jag önskade att jag haft mer blomkål att äta efter det var slut.