icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Torskfilé med blomkålsris och vitlöksmajonnäs

5 1 röst
1 st
20 min
Skriv ut

Enkel och god vardagsrätt som serveras med trevliga tillbehör med klassiska smaker.
 

Energifördelning per portion
  • 304 kcal

    Kalorier

  • 18 gram

    Fett

  • 29 gram

    Protein

  • 3 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt igång ugnen till 200 grader.
  2. Riv blomkålshuvudet grovt och lägg i en skål åt sidan.
  3. Skär upp torsken i lika stora bitar. Krydda med salt och vitpeppar.
  4. Stek torsken med skinnsidan ner i pannan på medelhög värme i kokosolja ca 1 minut. Lägg därefter torsken på bakplåtspapper i en ugnsfast form och låt grädda i ugn med skinnsidan uppåt i ca 10 minuter.
  5. Pressa vitlök och blanda med majonnäs i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Koka upp vatten på hög värme. Lägg sedan ner blomkålsriset i kokande vatten ca 30 sekunder. Häll av i durkslag.
  7. Servera fisken med blomkålsris och vitlöksmajonnäs. Smaklig måltid.
Variationstips

Byt enkelt ut torsk mot valfri fisk.

Serveringstips

Servera gärna med spenat.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 27 december 2020 22:17
    5 5