icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Tonfiskgratäng med parmesan och aubergine

5 1 röst
1 st
40 min
Skriv ut
Snabb vardagsrätt med tonfisk och aubergine.
Energifördelning per portion
  • 672 kcal

    Kalorier

  • 55 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 8 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skala auberinerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt dra 15 minuter. Torka därefter av vätskan och lägg sedan i en ugnssäker form. Ställ in i 175 graders ugn 10 minuter.
  2. Finhacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök i olivolja. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt därefter finhackad paprika och finhackad selleri. Låt fräsa ytterligare fem minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
  3. Blanda sedan ner tonfisk, majonnäs i finriven parmesan i röran och häll sedan denna över auberginen.
  4. Grädda gratängen i 200 graders ugn tills den får fin färg, ca 15 minuter.
Variationstips

Med blomkålsris, ris, kokt potatis, stekta grönsaker.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 12 januari 2020 17:07
    5 5