icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Tomatgryta med parmaskinka och ägg

0 röster
0 st
25 min
Skriv ut

Mustig och god gryta toppad med parmaskinka och ägghalvor.

Energifördelning per portion
  • 312 kcal

    Kalorier

  • 21 gram

    Fett

  • 15 gram

    Protein

  • 14 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Hacka lök, purjolök och vitlök. Fräs i smörad stekpanna.
  2. Skala sötpotatisen, skär i tärningar och lägg i stekpannan.
  3. Häll i krossade tomater och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chilipulver. Låt puttra ungefär 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  4. Hårdkok äggen och skala dessa. Skär sedan upp i halvor.
  5. Servera grytan toppad med parmaskinka och ägghalvor.
Variationstips

Det går bra att byta ut parmaskinka mot räkor.

Serveringstips

Strö gärna över en bit mozarella. Toppas med fördel med en nypa färsk basilika.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.