icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept
0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Lättlagad thailändsk kycklingsoppa med smak av ingefära, citrongräs och lime.

Energifördelning per portion
  • 457 kcal

    Kalorier

  • 29 gram

    Fett

  • 34 gram

    Protein

  • 11 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och chili. Fräs tillsammans med pressad vitlök i kokosolja. Skiva ingefäran i tunna skivor och banka citrongräset med knivskaftet för att frigöra smaken och vänd ner i stekgrytan.
  2. Häll därefter på kokosmjölk och vatten. Låt sjuda upp. Skiva kycklingfilén i tunna skivor och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med fisksås och ostronsås.
  3. Klipp ner och strö över koriander precis innan servering.
  4. Läs på förpackningen på nudlarna och följ instruktioner. Fördela lite nudlar i en djup tallrik och häll därefter på soppan. Smaklig spis!
Variationstips

Det går bra att utesluta koriandern, samt att byta ut shiratakinudlarna mot ris- eller äggnudlar. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.