icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Lättlagad thailändsk kycklingsoppa med smak av ingefära, citrongräs och lime.

4 Energifördelning per portion
  • 457 kcal

    Kalorier

  • 29 gram

    Fett

  • 34 gram

    Protein

  • 11 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och chili. Fräs tillsammans med pressad vitlök i kokosolja. Skiva ingefäran i tunna skivor och banka citrongräset med knivskaftet för att frigöra smaken och vänd ner i stekgrytan.
  2. Häll därefter på kokosmjölk och vatten. Låt sjuda upp. Skiva kycklingfilén i tunna skivor och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med fisksås och ostronsås.
  3. Klipp ner och strö över koriander precis innan servering.
  4. Läs på förpackningen på nudlarna och följ instruktioner. Fördela lite nudlar i en djup tallrik och häll därefter på soppan. Smaklig spis!
Variationstips

Det går bra att utesluta koriandern, samt att byta ut shiratakinudlarna mot ris- eller äggnudlar. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.