icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept
5 1 röst
1 st
25 min
Skriv ut

Zucchini fyllda med tacofärs. Serveras med en tomatsallad, supergott!
 

Energifördelning per portion
  • 328 kcal

    Kalorier

  • 17 gram

    Fett

  • 32 gram

    Protein

  • 9 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten och lägg i en skål bredvid.
  2. Dela zucchini i halvor. Gröp ur halvorna med liten sked. Torka sedan av vätskan med hushållspapper och lägg sedan ner halvorna på bakplåtspapper i en ugnsfast form.
  3. Bryn färsen i smör tillsammans med tacokrydda. När färsen fått färg tillsätt vatten och låt puttra tills vätskan ångar bort.
  4. Fördela tacofärsen i zucchinibåtarna och strö över riven ost över dessa. Gratinera i ugnen ca 25 minuter eller tills osten fått fin färg.
  5. Skär upp tomat och blanda samman med romansallat och servera tillsammans med tacobåtarna.
  6. Smaklig måltid!
Variationstips

Byt gärna ut nötfärs till quornfärs för ett helt vegetariskt alternativ.

Matdagboken rekommenderar:
Du kan byta ut tacokryddan till en sockerfri hemlagad kryddblandning.
Du finner receptet här: Sockerfri Kryddblandning

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 10 maj 2020 09:36
    5 5