icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Stuvad vitkål

0 röster
0 st
15 min
Skriv ut

Krämig vitkål kokad i mjölk. Bäst blir den med sommarkål.

Energifördelning per portion
  • 202 kcal

    Kalorier

  • 9 gram

    Fett

  • 6 gram

    Protein

  • 19 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Ansa och skär vitkålen i ca 2cm stora bitar. Smält smöret i en gryta och lägg i kålen. Rör om så den blir glansig.
  2. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken direkt.
  3. Krydda ev med bladkryddorna, salt och peppar. Låt koka upp och sjud på svag värme tills kålen är mjuk. Vitkål ca 15 minuter, späd sommarkål cirka 5 min.
Variationstips

Strö färska örter över vitkålen medan du kokar den, t ex persilja eller dill.

Serveringstips

Servera med grillat kött, fågel eller fisk.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.