icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Stekt röding med äppelpytt

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Snabbt, enkelt och jättgott. Kryddor: salt och peppar

Energifördelning per portion
  • 587 kcal

    Kalorier

  • 29 gram

    Fett

  • 34 gram

    Protein

  • 41 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i tärningar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med oljan. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 20 minuter i 225 grader
  2. Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Strimla purjolöken tvärs över.
  3. Ta ut plåten ur ugnen, tillsätt äpple och purjolök. Ställ in ytterligare ca 15 minuter. Vänd i dillen. Håll varmt.
  4. Stek rödingen med skinnsidan ner i oljan i en stekpanna 2-3 minuter. Vänd och stek 1-2 minuter på köttsidan. Krydda med salt och peppar.
  5. Rör ihop yoghurt, citronskal, citronjuice, honung, salt och peppar.
  6. Servera fisken med pytt och citronyoghurt.
Serveringstips

Kanske lite mindre citron än vad som anges i receptet, tycker jag

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.