icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Spenatfrittata med räkor

4,7 3 röster
3 st
20 min
Skriv ut

En uppskattad rätt där vi kombinerar både ägg och spenat för att du ska få i dig både vitaminer, mineraler och antioxidanter!
 

Energifördelning per portion
  • 328 kcal

    Kalorier

  • 22 gram

    Fett

  • 29 gram

    Protein

  • 1 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Riv hårdosten och blanda ner i en skål tillsammans med ägg, grädde, hackad spenat, salt och peppar.
  2. Hetta upp stekpannan med olivolja på medelhög värme och häll ner äggblandningen.
  3. Stek på medelhög värme någon minut och lägg sedan över räkorna. Låt gå 1-2 minuter tills du ser att frittatan börjar stelna till lite, vik därefter dubbel och låt gå på svag värme ca 1 minut.
  4. Dags att servera. Smaklig måltid!
Variationstips

Räkor kan du enkelt byta ut mot kräftskjärtar för en lyxigare variant.

Serveringstips

Servera gärna med hackad färsk dill.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 27 december 2020 18:38
    5 5
  2. 4 januari 2021 12:47
    4 5

    Enkelt och snabblagat. Jag bytte ut den magra osten mot lite fetare sort och ska nog laborera med lite annan fyllning, t.ex, salami samt byta ut osten mot ädelost ed som omväxling

    c3fcfd43-68da-40c0-b1c7-407d2dd6ee23.jpg

     

  3. 11 januari 2021 16:24
    5 5

    Mycket god, jag tog bort grädden för att dubbla osten, tog VB ost istället för en mager ost. Plus kryddade på med en tsk sambal oleg och toppade med körsbärtomater.