icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Smörstekt färsk laxkotlett med ugnsrostad brysselkål

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut
En rejäl bit färsk laxkotlett som vi steker i smör. Till det serverar vi ugnsrostad brysselkål och tomat. Det här är riktigt enkelt, väldigt gott och dessutom fullproppat med vitaminer!
Energifördelning per portion
  • 562 kcal

    Kalorier

  • 35 gram

    Fett

  • 42 gram

    Protein

  • 15 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa och skölj brysselkålen och tomaterna. Dela dem på mitten och lägg i en ugnsfast form.
  3. Ringla över olivolja och salta, rör om ordentligt så grönsakerna täcks av oljan.
  4. Rosta mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills dess att brysselkålen fått ordentlig yta, rör om någon gång under rostningen.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek laxen försiktigt, tänk på att inte steka för mycket så den blir torr. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp den stekta laxen på en tallrik, ta ut brysselkålen från ugnen och lägg brevid.
  7. Strö över flingsalt och servera direkt, smaklig måltid!
Variationstips

Byt ut laxen till annan fisk, kyckling eller en bit kött. Du kan också variera med annan kål eller andra grönsaker som du har hemma.

Serveringstips

Servera med en kall sallad till, det är riktigt gott och fräscht!

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.