Smörstekt färsk laxkotlett med ugnsrostad brysselkål
Bli plusmedlem idag!
-
3000 näringsberäknade recept
-
Gå ner i vikt i egen takt
-
Personlig rådgivning
-
Färdiga kostscheman
Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl
BeställGör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa och skölj brysselkålen och tomaterna. Dela dem på mitten och lägg i en ugnsfast form.
- Ringla över olivolja och salta, rör om ordentligt så grönsakerna täcks av oljan.
- Rosta mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills dess att brysselkålen fått ordentlig yta, rör om någon gång under rostningen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek laxen försiktigt, tänk på att inte steka för mycket så den blir torr. Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp den stekta laxen på en tallrik, ta ut brysselkålen från ugnen och lägg brevid.
- Strö över flingsalt och servera direkt, smaklig måltid!
Byt ut laxen till annan fisk, kyckling eller en bit kött. Du kan också variera med annan kål eller andra grönsaker som du har hemma.
ServeringstipsServera med en kall sallad till, det är riktigt gott och fräscht!
Näringsvärden baserat på en portion
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden.
Bli medlemLogga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
- Ingen har kommenterat detta receptet.