icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Serranolindad torskfilé med ljummen potatissallad

0 röster
0 st
45 min
Skriv ut

Torskfilén lindas med serranoskinka och får bryna i smör innan den sätts i ugn. Potatisen smaksätts med pesto.

Energifördelning per portion
  • 473 kcal

    Kalorier

  • 19 gram

    Fett

  • 36 gram

    Protein

  • 35 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Dela filéerna i fyra lika stora delar. Bred senapen ovanpå filéerna och krydda med salt och peppar. Linda serranoskinkan runt filéerna och stek därefter i smör till skinkan får lite färg.
  2. Sätt ugnen på 150 grader och ställ in fisken i en ugnsfast form ca 25 minuter.
  3. Tvätta potatisen och skala den om du föredrar det. Dela potatisen på längden och lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och låt småkoka till potatisen är mjuk ca 10 minuter. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna något.
  4. Blanda ner pesto, vinäger och vatten i potatisen. Rör runt väl. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Servera potatisen till fisken.
Variationstips

Parmaskinkan kan bytas ut mot prosciutto.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.