icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Rotfruktssoppa med krispig halloumi

3,5 2 röster
4 st
35 min
Skriv ut

Matig och vegetarisk soppa med smak av rotfrukter, ingefära, chili och lime. 

Energifördelning per portion
  • 532 kcal

    Kalorier

  • 35 gram

    Fett

  • 16 gram

    Protein

  • 31 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skala morot, kålrot och potatis. Skär i grova bitar och lägg i en kastrull. Krossa vitlöken med bredsidan av en grov kniv och lägg även ner denna. Täck rotfrukterna med vatten och tillsätt örtsalt. Låt koka 15 minuter till rotfrukterna är mjuka.
  2. Sila av vattnet frön grönsakerna, men spara detta.
  3. Klicka ner smöret i rotfrukterna. Tillsätt lite av vattnet de kokat i. Mixa med mixer alternativt en elvisp till en jämn konsistens. Tillsätt eventuellt lite mer av vattnet.
  4. Tillsätt därefter kokosmjölk, riven ingefära, pressad juice från 1 hel lime samt finrivet skal från ½ lime. Smaksätt med chiliflakes, salt och svartpeppar.
  5. Koka upp soppan och späd med mer kokspad till önskad konsistens.
  6. Smula ner halloumin i en torr stekpanna. Rör runt då och då och stek tills den får färg.
  7. Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumi samt rostade pumpakärnor.
Variationstips

Kokosmjölken går att byta ut mot vanlig mjölk, växtmjölk alternativt grädde. Smör kan bytas ut mot kokosolja. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 4 april 2021 23:14
    5 5
  2. 14 april 2021 17:01
    2 5
  3. 14 april 2021 17:01
    2 5
  4. 20 april 2021 08:27
    2 5