icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Räkpanna med soltorkade tomater och parmesan

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

Fastfood när den är som bäst! Superenkel att göra, få ingredienser och smaker som tar oss till det Italienska köket såsom parmesan, soltorkade tomater, basilika och vitlök. 

Energifördelning per portion
  • 459 kcal

    Kalorier

  • 26 gram

    Fett

  • 44 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Smält kokosoljan i en panna med höga kanter. Pressa ner vitlök, finhackad chili och fint skuren purjolök. Fräs till det mjuknar.
  2. Tillsätt därefter kokosgrädde, äppelcidervinäger, finhackade tomater, basilika och oregano. Låt sjuda någon minut.
  3. Riv parmesanosten och vänd ner denna i pannan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner räkorna i panna och låt de bli varma. Koka ej, då blir räkorna sega. Vänd ner spenatbladen och rör runt precis innan servering
  5. Servera tillsammans med shiratakinudlar, sjögräsnudlar, bönpasta eller annan pasta.
Variationstips

Kokosgrädden kan bytas ut mot andra alternativ. Exempelvis grädde från ko eller ett växtbaserat alternativ. 

Kokosoljan kan bytas ut mot vanligt smör eller andra växtbaserade oljor. 

Serveringstips

Shiratakinudlar, sjögräsnudlar, pasta gjord på bönor eller vanlig pasta. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.