icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Råraka med räkor och crème fraiche

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Frasig och festlig förrätt med räkor och crème fraiche. 

Energifördelning per portion
  • 254 kcal

    Kalorier

  • 15 gram

    Fett

  • 9 gram

    Protein

  • 18 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet. Dela i fyra lika stora delar.
  2. Låt lite av smöret smälta i en stekpanna och fördela en fjärdedel av potatisen i pannan. Tryck ut till en tunn kaka med stekspade. Stek ca 5 minuter på varje sida på medelhög värme. Lägg därefter rårakan på en bakplåtspappersklädd plåt och upprepa proceduren med resterande tre potatishögar. Såhär långt går receptet att förbereda.
  3. Ställ in rårakorna i ugnen 5 minuter på 250 grader innan servering.
  4. Fördela crème fraiche, finhackad rödlök samt räkor på potatiskakorna precis innan servering.
Variationstips

Byt ut räkorna mot löjrom. 

Välj gräddfil istället för crème fraiche för mindre kalorier. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.