icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Råraka med sikrom

0 röster
0 st
25 min
Skriv ut

En klassisk förrätt med ökat proteininnehåll då kvarg ersätter créme fraiche

4 Energifördelning per portion
  • 290 kcal

    Kalorier

  • 10 gram

    Fett

  • 16 gram

    Protein

  • 29 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Riv potatisen på grövsta sidan av ett rivjärn. Krama ur vätska med handen och lägg därefter i en skål eller bunke.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek små rårakor gyllene på båda sidor. Salta och peppra. Lägg därefter upp på tallrikar.
  3. Lägg en klick kvarg på varje råraka.
  4. Finhacka löken och strö över kvargen.
  5. Toppa med sikrom.
Variationstips

Sikromen kan bytas ut mot annan rom

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.