icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Pumpagratäng med svartkål och fetaost

0 röster
0 st
65 min
Skriv ut

En matig gratäng på pumpa, palsternacka, svartkål och fetaost. Funkar som både ensamrätt eller som tillbehör till en köttbit. 

Energifördelning per portion
  • 441 kcal

    Kalorier

  • 34 gram

    Fett

  • 18 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Hacka baconet och stek knaprigt i stekpanna. Tag därefter upp och lägg åt sidan, men spara stekfettet.
  2. Skiva purjolöken tunt. Lägg ner denna i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Låt bli mjukt och lägg därefter i en ugnssäker form.
  3. Skär kålen i 2 cm stora bitar och stek i samma järn som baconet. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten. Salta försiktigt och peppra.
  4. Skiva pumpa samt palsternacka tunt. Varva därefter pumpa, palsternacka och grönkål i formen. Toppa med baconet.
  5. Vispa ihop äggulor, grädde och grovriven fetaost. Häll blandningen över gratängen. Grädda i 200 graders ugn tills grönsakerna mjuknat, ca 50 minuter. Känn efter med en sticka. Täck med folie när gratängen fått önskad färg.
Variationstips

Byt ut svartkålen mot grönkål.  

Byt ut fetaosten mot annan ost. 

Grädden kan bytas ut mot valfritt växtbaserat alternativ.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.