icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Pulled chicken med asiatiska smaker

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Snabblagad och smakrik kycklingrätt med smak av chili, ingefära och vitlök. Välj en olja med neutral smak till såsen. 

Energifördelning per portion
  • 609 kcal

    Kalorier

  • 28 gram

    Fett

  • 42 gram

    Protein

  • 45 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr panna till de får färg. Ställ åt sidan.
  2. Koka kycklingen i vatten ca 12-15 minuter till den är genomkokt. Lägg därefter fileérna i kallt vatten för att de ska svalna snabbare.
  3. Lägg fileérna på en skärbräda och banka dem med en kavel till de trådar sig. Fortsätt dra och dela köttet för hand och lägg i en skål.
  4. Finhacka lök och purjolök. Lägg i en kastrull och tillsätt oljan. Låt fräsa till löken blir mjuk och får lite färg. Ta därefter bort från plattan och tillsätt chiliklakes, paprikapulver, riven ingefära, soja och balsamvinäger. Blanda väl. Slå oljan över kycklingen och blanda väl.
  5. Koka riset enligt anvisning. Strimla gurkan.
  6. Lägg upp kycklingen på en tallrik. Fördela gurka över kycklingen och toppa med rostade sesamfrön. Servera tillsammans med ris.
Serveringstips

Med ris, blomkålsris, shiratakinudlar eller risnudlar beroende på vald kosthållning. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.