icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Potatis och zucchinisallad

5 1 röst
1 st
20 min
Skriv ut
Kall sallad med potatis och zucchini som huvudingredienser. Passar fint till fisk eller kallmarinerat kött som exempelvis rostbiff eller fläskfilé.
4 Energifördelning per portion
  • 238 kcal

    Kalorier

  • 11 gram

    Fett

  • 8 gram

    Protein

  • 23 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skala zucchinin. Skär i lite större tärningar och stek någon minut i smör så den blir lite mjuk men har kvar sin spänst. Krydda med salt och peppar. Låt svalna helt.
  2. Skär den kokta kalla potatisen i tärningar. Lägg i en stor skål tillsammans med zucchinitärningarna.
  3. Bland ihop kvark, majonnäs, finhackad rödlök, finhackad dill, bostongurka och citronjuice. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över potatis- och zucchinin.
  4. Servera den kalla salladen till exempelvis lax, rostbiff eller fläskfilé.
Serveringstips

Passar fint till fisk, eller något kallmarinerat kött. Exempelvis rostbiff eller fläskfilé.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 4 september 2024 21:26
    5 5