icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

potatis och palesternacka

0 röster
0 st
25 min
Skriv ut

En värmande soppa för kalla vinterdagar. Den här krämiga soppan på potatis och palsternacka ges hetta och sting i smaken av vitlök och chili. Enkel att göra och passar utmärkt både som en förrätt eller huvudrätt.

Energifördelning per portion
  • 154 kcal

    Kalorier

  • 9 gram

    Fett

  • 4 gram

    Protein

  • 12 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Skala och skär potatisar, palster nackor och vitlöksklyftor i små bitar.
  2. Fräs i smör i en kastrull ca 5 minuter. Häll på vatten och mjölk. Tillsätt finhackad ingefära och strimlor från färsk chilifrukt. Rör och låt småkoka 10 minuter.
  3. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ev red av om ni vill ha den tjockare och krämigare
Serveringstips

gott med vitlöksbröd till om det ska vara en varmrätt. Eller lite krutonger. Anpassa mängden chili efter hur starkt ni vill ha det.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.