icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Persisk örtomelett med sharizisallad

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

En omelett med mycket örter och smaker! Serveras med en frisk och fräsch sallad med smaker från mellanöstern. 

Energifördelning per portion
  • 535 kcal

    Kalorier

  • 43 gram

    Fett

  • 16 gram

    Protein

  • 18 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Finhacka purjolök, persilja, dill, koriander och spenat.
  2. Vispa upp äggen i en stor och djup skål. Tillsätt pressad vitlök, alla örter samt pofiber och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp 0,5 dl olivolja en stekpanna som har lock. Häll ner omelettsmeten och låt steka under lock tills äggen stelnat, ca 20 minuter på medelvärme. Vänd därefter omeletten med hjälp av en tallrik som placeras ovanpå stekpannan. Låt därefter steka ytterligare 10-15 minuter.
  4. Vänd därefter upp omeletten på ett stor serveringsfat och garnera med hackade valnötter och gojibär.
  5. Finhacka gurka, tomat, lök och persilja. Lägg i en stor skål.
  6. Pressa ner citronsaft och häll ner olivolja. Blanda därefter med grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Servera grönsakerna tillsammans med omeletten.
Variationstips

Örterna går att variera efter tycke och smak. Gillar du exemelvis inte koriander så välj en annan krydda, exempelvis basilika. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.