icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Parmesanpanerad rödspätta med syrligt mos

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Spätta som paneras i parmesan och serveras med ett mos av potatis och blomkål. 

Energifördelning per portion
  • 477 kcal

    Kalorier

  • 21 gram

    Fett

  • 46 gram

    Protein

  • 23 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Torka filéerna med hushållspapper. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel.
  2. Lägg rismjöl i en annan djup tallrik och parmesan blandat med salt och peppar i ytterligare en tallrik.
  3. Vänd fisken i rismjölet, därefter i ägget och slutligen i parmesanosten. Stek i smör ca 5 minuter på varje sida.
  4. Skala och koka potatisen tills den är genomkokt. Känn efter med en sticka. Dela blomkålen i buketter och koka dessa för sig, känn efter med en sticka så de är mjuka.
  5. Vänd ner blomkål och potatis i en stor djup skål eller kastrull. Tillsätt kesella och smör. Kör till mos med en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fisken tillsammans med mos och klyftad citron.
Variationstips

Byt ut spättan mot annan vit fisk. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.