icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Paleo fiskgratäng med dill och dijonsenap

0 röster
0 st
45 min
Skriv ut

Läcker fiskgratäng med smak av dill och dijonsenap och ett underbart gott mos på blomkål och jordärtsskocka.

Energifördelning per portion
  • 556 kcal

    Kalorier

  • 32 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 24 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka skockor och blomkål al dente. Tänk på att det tar längre tid för skockorna att bli färdiga.
  3. Finhacka löken och stek mjuk i ghee eller kokosolja.
  4. Lägg torskfileérna i en ugnsfast form och fördela den stekta löken ovanpå.
  5. Blanda kokosgrädden med finhackad dill, dijon och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  6. Kör skockor och blomkål till mos i blender eller mixer. Blanda ner äggulorna och smaka av med salt och peppar. Spritsa därefter ut moset längs gratängformens kanter.
  7. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
Variationstips

Torsken kan bytas ut mot annan fisk, exempelvis lax. Om man inte äter paleo kan man byta ut kokosgrädden mot vanlig grädde eller crème fraiche.

Serveringstips

Med en blandad sallad.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.