icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Örtbakade lammracks

0 röster
0 st
50 min
Skriv ut

Supergoda lammracks med smak av oregano, timjan, vitlök och citron. 

Energifördelning per portion
  • 513 kcal

    Kalorier

  • 33 gram

    Fett

  • 50 gram

    Protein

  • 3 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Finhacka oregano, timjan och vitlök. Blanda med det yttersta skalet (använd ett zestjärn) från citronen. Vänd lammracksen i örtblandningen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Stek lammracksen på hög värme runt om så de får färg.
  3. Strö på resten av kryddblandningen och sätt stektermometern på 57 grader. Ställ sedan in lammracksen i ugnen på 125 grader. När stektermometern piper (efter ca 30 min) slår du in köttet i folie för att vila.
Serveringstips

Gärna med en rödbetecrème eller vitlökssås och någon form av gratäng. Ex potatis- jordärtskocka, rättika eller vitkål. Allt beroende på kosthållning och smak.

 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.