icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En vacker midsommarkrans med matjessill, nypotatis, ägg, smörstekt kavring, gräddfil, rädisor och gräslök. 

4 Energifördelning per portion
  • 675 kcal

    Kalorier

  • 41 gram

    Fett

  • 31 gram

    Protein

  • 42 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka mjuk ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt därefter svalna helt innan du skivar dem.
  2. Skär kavringen i små, små kuber och stek i smör ca 6-8 minuter till de blir knapriga,
  3. Skiva de kokta, kalla äggen och finhacka rädisorna.
  4. Låt matjessillen rinna av väl i sil eller durkslag. Skär i munsbitar om det är hela filéer.
  5. Varva sill, potatis, ägg på ett stort uppläggningsfat. Klicka ut gräddfil och rom. Fördela kavring och rädisor på kransen. Toppa med finhackad gräslök.
Variationstips

Matjessillen kan bytas ut mot annan sill, alternativ mot rökt lax

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.