Gör så här
- Skiva auberginerna i en halv cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta. Ställ in ca 10 minuter i 200 graders ugn. Ställ därefter åt sidan.
- Låt den frysta spenaten tina helt och krama därefter ut all vätska. Finhacka löken och pressa ner vitlöken i ett stekjärn tillsammans med smör. Låt fräsa till löken blir lite mjuk. Tillsätt därefter spenat och se till så att all vätska är bort ur spenaten. Blanda därefter ner crème fraichen. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra någon minut.
- Blanda samman tomatkross, tomapuré, sambal, pressad vitlök, salt, oregano och paprikapulver i en djup tallrik.
- Skär mozzarellan i tunna skivor.
- Varva därefter tomatsås, aubergine, spenatfräs och mozzarella i en gratängform. Börja och avsluta med tomatsåsen.
- Strö över den rivna osten och gratinera i 225 graders ugn ca 20 minuter.
Med en blandad grönsallad, det blir superfint!
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden