icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

LCHF raggmunk på blomkål och halloumi

5 2 röster
2 st
30 min
Skriv ut

I denna variant byter vi ut potatisen mot blomkål och halloumi. Supergoda munkar som med fördel avnjuts direkt efter tillagning.

Energifördelning per portion
  • 421 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 26 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Kör blomkålen till ris i mixer, alternativt riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Koka sedan upp i vatten ca 5 minuter och ställ åt sidan för att svalna.
  2. Blanda därefter ner ägg, husk, riven ost och pressad vitlök i blomkålsriset. Smaka av med peppar.
  3. Forma därefter smeten till små bullar (ca 20 st). Det blir enklare om du har fuktade händer.
  4. Stek därefter bullarna i smör eller kokosolja, ca 3-4 minuter per sida. De blir godast om de serveras direkt, då ytan fortfarande är frasig och spröd.
  5. Servera med lingon (och eventuellt stekt fläsk).
Serveringstips

Med stekt fläsk och lingon.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 6 november 2018 16:21
    5 5
  2. 18 januari 2019 13:57
    5 5