Gör så här
- Riv blomkålsriset på grövsta sidan av ett rivjärn. Koka därefter i lättsaltat vatten någon minut. Häll av blomkålsriset i en sil och pressa ut överflödig vätska med en sked. Fördela riset i skålar.
- Blanda ihop sesamolja, japanska soja, pressad vitlök, finstrimlad purjolök och sriracha i en skål. Skär laxen i kuber om ca 2 cm och vänd ner i marinaden. Låt stå ca 10 minuter.
- Skär avokado, gurka och rädisor i skivor. Skär mangon i kuber. Fördela grönsaker samt laxen över riset. Skeda över sesamdressingen och servera.
Laxen kan bytas ut mot räkor, alternativt färsk tonfisk.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden
Logga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
-
28 januari 2022 13:34Johan
En favorit, så gott!!