icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Pizza med färska champinjoner och salami

5 2 röster
3 st
30 min
Skriv ut

Den här pizzan blir tom godare än en vanlig pizza! Här använder vi bl.a. salami och färska champinjoner. Toppa med ruccola och cocktailtomater innan servering!

4 Energifördelning per portion
  • 450 kcal

    Kalorier

  • 35 gram

    Fett

  • 25 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Börja med att göra pizzabotten: Vispa äggen poröst. Vispa därefter ner grädde, fiberhusk, bakpulver och en nypa salt. Blanda sist i mozzarellaosten och låt sedan stå i ca 5 min.
  2. Platta sedan ut degen på en ugnsplåt. Använd bakplåtspapper och blöt gärna händerna så är det lättare att platta ut pizzadegen över hela plåten.
  3. Grädda pizzadegen ca 15 min i 175 grader.
  4. Tag ut och låt vila några minuter. Fördela sedan tomatsåsen över pizzabottnen och lägg på den rivna osten.
  5. Pressa över färsk vitlök och lägg på öviga ingredienser utom ruccola och hälften av cocktailtomaterna.
  6. Grädda i 250 grader i ca 10 min eller tills osten smält och pizzan ser klar ut.
  7. Tag ut pizzan ur ugnen och fördela den färska ruccolan och resterande cocktailtomater. Krydda med önskad mängd oregano och servera direkt.
  8. Smaklig måltid!
Variationstips

Går att variera i all oändlighet, bara fantasin sätter gränserna.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 28 juli 2018 15:56
    5 5

    Min personliga favoritpizza! yes

  2. 20 januari 2019 20:58
    5 5

    Jättegod! Blivit en fredagsfavorit!

  3. 27 juni 2023 07:01

    Är det riven mozzarella eller den i bit?