icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept
0 röster
0 st
45 min
Skriv ut

En LCHF variant på utan bechamelsås.

Energifördelning per portion
  • 711 kcal

    Kalorier

  • 54 gram

    Fett

  • 37 gram

    Protein

  • 15 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Tvätta auberginerna och skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt. Ställ in i 175 graders ugn 15 minuter. Påbörja kötffärssåsen under tiden.
  2. Finhacka den gula löken och stek tillsammans med färs och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. När färsen fått lite färs så tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuré och chilisås. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Lägg ett lager med auberginskivor i en form. Bred över hälften av köttfärssåsen, lägg därefter på ytterligare ett lager med aubergin och avsluta med det sista av köttfärssåsen.
  4. Rör ihop grädde, äggula och parmesan i en kastrull. När det börjar tjockna är det färdigt. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. Ställ in i 175 graders ugn 30 minuter.
  5. Servera tillsammans med en grönsallad.
Variationstips

Byt ut nötfärsen mot lammfärs.

Serveringstips

Med en stor grönsallad

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.