icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

LCHF Malfatti med spenat, sidfläsk och parmesan

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut
Dessa malfattis påminner mycket om gnocchi till smak och konsistens. Perfekta för dig som äter lågkolhydratkost!
Energifördelning per portion
  • 370 kcal

    Kalorier

  • 29 gram

    Fett

  • 21 gram

    Protein

  • 4 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan noggrant. Skär spenaten i mindre bitar.
  2. Blanda med ägg, ricotta, fiberhusk, parmesan, salt och peppar.
  3. Blanda väl och låt stå och dra ca 15 minuter i kylen.
  4. Forma sedan små bollar med fuktade händer. Koka i lättsaltat vatten. De är klara när de flyter upp till ytan, tar bara någon minut.
  5. Stek sedan malfattin i smör så den får lite yta. Blanda sedan ner det stekta sidfläsket.
  6. Lägg upp ruccolasallad på ett serveringsfat. Toppa med malfattin och strö över rostade pinjenötter. Smaklig måltid!
Variationstips

Smaksätt malfattin med andra kryddor eller örter, exempelvis basilika.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.