Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa hop ägg och sukrin en minut så att det blir fluffigt. Blanda sedan ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret. Vispa ihop ytterligare.
- Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar (prova dig fram med vad du tycker är hanterbart - 0,5-0,75 dl är lagom.) Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.
- Degen är som sagt svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Fukta händerna och dela degen i 10 lika stora delar. Rulla sedan och gör till lussebullar. Fukta händerna mellan varje lussebulle. Jag tyckte att det hjälpte. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter. Täck med folie om det behövs.
- Bullarna är absolut godast varma, så ta för vana att värm på innan de ska ätas.
Med smör och ost som mellanmål.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden
Logga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
- Ingen har kommenterat detta receptet.