icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Köttfärsgratäng med ädelost och broccoli

4.7 3 röster
3 st
40 min
Skriv ut

En lättlagad och supergod gratäng med smak av ädelost och bacon. Prova!

4 Energifördelning per portion
  • 863 kcal

    Kalorier

  • 68 gram

    Fett

  • 50 gram

    Protein

  • 8 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Skär champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Skär baconet i strimlor och fräs tillsammans med svamp, lök och pressad vitlök i en stekpanna.
  2. Tillsätt färsen och stek tills den får fin färg. Blanda ner gorgonzola och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär broccolin i buketter och skiva stammen. Lägg hälften av broccolin i en ugnsfast form och häll på färsblandningen. Toppa med resten av broccolin och strö över den rivna osten.
  4. Gratinera ca 20 minuter i 200 graders varm ugn.
Variationstips

Byt ut fläskfärsen mot nöt- eller blandfärs

Serveringstips

Med en blandad sallad

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 14 november 2019 22:33
    5 5

    Gott!

  2. 25 augusti 2020 17:16
    4 5

    Bytte till nötfärs och valde annan ädelost. Gott blev det yes

  3. 18 januari 2023 10:59
    5 5

    En riktigt supergod rätt passar perfekt som bjudrätt