icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Kesofylld kycklingfilé

5 2 röster
2 st
40 min
Skriv ut

Här fyller vi kycklingfiléerna med kryddig vitlökskeso som sedan får gratineras i ugnen, supergott!!

Energifördelning per portion
  • 377 kcal

    Kalorier

  • 11 gram

    Fett

  • 53 gram

    Protein

  • 11 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra.
  2. Stek filéerna 1-2 min på varje sida i smör eller olja.
  3. Smörj en ugnsfast form och lägg filéerna där i.
  4. Pressa ner vitlök i keson och rör om, krydda med valfia kryddor. Örtkrydda passar fint till.
  5. Pressa in keson i kycklingfilén, strö över lite riven parmesan och sätt in i ugnen i ca 20 min (225 grader) eller till kycklingfilén håller 75 grader i mitten.
  6. Dela grönsakerna och stek dem i en stekpanna med olivolja. Salta och peppra, dela gärna några extra vitlökar och låt steka med om du gillar det.
  7. Servera allt tillsammans, gärna med en god sallad.
Serveringstips

Med grönsallad.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 12 juni 2019 17:35
    5 5

    Makalöst gott.

  2. 25 juni 2019 20:12
    5 5