Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala rättikan och skär därefter i 0,5 cm skivor. Skär sedan skivorna till stavar som är ca 0,5 cm. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Låt rinna av i durkslag.
- Skala och skiva löken i tunna skivor. Stek i lite av smöret tills den mjuknar något.
- Blanda grädde, färskost, crème fraiche och spad från ansjovis i en skål.
- Fördela hälften av rättikan i en ugnsfast liten form. Fördela ansjovisen ovanpå. Lägg på resterande mängd rättika och häll över gräddblandningen.
- Pudra mandelmjöl över gratängen och fördela resterande del av smöret ovanpå.
- Grädda i ugn ca 40 minuter. Känn efter med en sticka så att rättikan är mjuk.
Som en del av julbuffén.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden
Logga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
- Ingen har kommenterat detta receptet.