icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LCHF Jansson med rättika

0 röster
0 st
60 min
Skriv ut

Potatisen är utbytt mot rättika för att hålla nere på kolhydraterna. Krämig och god LCHF variant på klassikern Jansson. 

Energifördelning per portion
  • 341 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 6 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rättikan och skär därefter i 0,5 cm skivor. Skär sedan skivorna till stavar som är ca 0,5 cm. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Låt rinna av i durkslag.
  2. Skala och skiva löken i tunna skivor. Stek i lite av smöret tills den mjuknar något.
  3. Blanda grädde, färskost, crème fraiche och spad från ansjovis i en skål.
  4. Fördela hälften av rättikan i en ugnsfast liten form. Fördela ansjovisen ovanpå. Lägg på resterande mängd rättika och häll över gräddblandningen.
  5. Pudra mandelmjöl över gratängen och fördela resterande del av smöret ovanpå.
  6. Grädda i ugn ca 40 minuter. Känn efter med en sticka så att rättikan är mjuk.
Serveringstips

Som en del av julbuffén. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.