icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LCHF: Chokladdoppade mandelbollar

5 1 röst
1 st
Skriv ut
En klassiker till jul!

Tillagningstid:

22 Energifördelning per portion
  • 66 kcal

    Kalorier

  • 5 gram

    Fett

  • 2 gram

    Protein

  • 3 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Börja med mandelmassan. Skålla och skala 2,5 dl mandel. Mal i mandelkvarn. Blanda sedan med riven bittermandel, sukrin, äggvita och rom.
  2. Rosta 22 mandlar i en torr stekpanna. De ska få lite färg. Ställ sedan åt sidan för att svalna något.
  3. Forma mandemassan till 22 lika stora kulor. Tryck in en rostad mandel i varje kula.
  4. Smält chokladen i micro. Doppa sedan kulorna i chokladen. Lägg upp på bakplåtspappersklädd tallrik och ställ in i kylen för att stelna.
Variationstips

Välj en mörk rom, det ger en fylligare smak. Det går även bra att utesluta romen, för den som vill detta.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 17 mars 2020 21:50
    5 5