icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

LCHF: Blomkålspizza

0 röster
0 st
Skriv ut
En pizza med mycket grönsaker, där botten består av bland annat blomkål

Tillagningstid:

Energifördelning per portion
  • 528 kcal

    Kalorier

  • 37 gram

    Fett

  • 33 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Lägg sedan i en kastrull med vatten och låt koka ett par minuter.
  2. Häll sedan blomkålen i en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som du bara kan.
  3. Häll ner det torra blomkålsriset i en bunke och tillsätt ägg, riven ost, pofiber och oregano. Blanda ihop till en deg.
  4. Lägg degen på ett bakplåtspapper och tag ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen tunt mellan bakplåtspapperna. Dra försiktigt bort det översta pappret och lyft över bakplåtspappret med blomkålsdegen på en plåt. Förgrädda ca 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna något.
  5. Blanda chilisås med tomatpuré och bred på pizzan. Lägg på tunt skivad lök, skivade champinjoner, skinka och riven ost. Krydda med oregano.
  6. Sätt in i ugnen och grädda till osten smält, ca 10 minuter.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.