icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Laxpaj med kikärtsskal

5 1 röster
2 st
50 min
Skriv ut

Glutenfritt pajskal med kikärtor som bas fylld med lax, spenat och ost. 

Energifördelning per portion
  • 568 kcal

    Kalorier

  • 33 gram

    Fett

  • 44 gram

    Protein

  • 18 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Mixa ihop kikärtor, mandelmjöl, smör, vatten och salt till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga och grädda därefter 15 minuter i 150 graders ugn.
  2. Finhacka löken och fräs tillsammans med pressad vitlök i smör.
  3. Tillsätt spenaten när löken är mjuk och fräs hastigt så att spenaten mjuknar något.
  4. Fyll pajskalet med spenatfräs och lägg bitar av lax ovanpå.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över formen och grädda ca 40 minuter. Känn efter med en sticka så att det är färdigt.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 4 april 2021 23:14
    5 5
  2. 9 april 2021 14:44

    Jag har tyvärr lite svårt för kikärtor, annars var pajen god, jag skulle ge tre stjärnor, men eftersom det är min personliga smak som skulle dra ner betyget får, makens omdöme gälla. Han åt upp halva pajen, han tyckte den var jättegod.

    Behövde inget vatten i pajskalet.

    Tog 1 dl vatten från kikärtorna och 2 dl mellan mjölk istället för 3 dl standardmjölk, fungerade hur bra som helst.

    Senast uppdaterad 9 apr 2021 17:36