icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Laxgratäng med spenat och ost

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Enkel och snabblagad gratäng med lax, spenat, ost och grädde. 

Energifördelning per portion
  • 721 kcal

    Kalorier

  • 63 gram

    Fett

  • 28 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner finhackad lök och pressad vitlök. Låt fräsa en stund så den blir lite mjuk. Tillsätt därefter grädde och färskost och låt koka upp.
  2. Tillsätt saft från en halv citron samt den färska spenaten i såsen och rör om. (Det går även bra att använda fryst spenat, men då måste den vara tinad och all vätska ska ha pressats ur den.) Tag från plattan och ställ åt sidan när spenaten "kokat in". Smaka och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skär laxen i bitar och lägg i en ugnsfast form.
  4. Skiva kronärtskockshjärtan och lägg ovanpå laxen.
  5. Häll på såsen och toppa sedan gratängen med riven ost.
  6. Grädda ca 15 minuter i 200 grader varm ugn.
Variationstips

Byt ut laxen mot exempelvis torsk. 

Serveringstips

Med kokt blomkål, blomkålsris eller kokt potatis. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.