icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Laxgratäng med potatis och spenat

0 röster
0 st
45 min
Skriv ut

Enkel och god gratäng med lax, spenat och potatis. 

6 Energifördelning per portion
  • 449 kcal

    Kalorier

  • 22 gram

    Fett

  • 37 gram

    Protein

  • 22 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Skiva den kokta potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor och skär laxen i cm tjocka bitar.
  2. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur den tinade spenaten.
  3. Lägg ner keso, spenat, vatten, skal och saft från citronen i en mixer. Kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva potatis, lax och spenatröra i en gratängform. Översta lagret ska vara spenatröran.
  5. Riv osten och toppa gratängen med denna. Ställ in i 200 graders ugn ca 20 minuter.
Variationstips

Byt ut laxen mot torsk

Serveringstips

Med en sallad

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.