icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Laxburgare med coleslaw

5 1 röster
2 st
15 min
Skriv ut

Det är superenkelt att göra goda laxburgare på bara 15 minuter. Till det en enkel och god coleslaw, smaklig måltid! Dessa laxburgare går utmärkt att frysa in och ha i lunchlådor.

Energifördelning per portion
 • 302 kcal

  Kalorier

 • 16 gram

  Fett

 • 27 gram

  Protein

 • 9 gram

  Kolhydrater

Gör så här

 1. Skala och finhacka löken. Skär laxen i bitar. Mixa laxbitar, lök, hälften av bladpersiljan, creme fraiche, salt och peppar.
 2. Forma till laxburgare och stek i olja några minuter på varje sida.
 3. Gör coleslaw: Finstrimla vitkålen, skala och finstrimla moroten. Använd gärna en osthyvel när du strimlar vitkålen så går det lätt att strimla riktigt tunt.
 4. Blanda samman kål och morot med vinäger och lite salt.
 5. Blanda kvarg, senap och andra hälften av bladpersiljan. Vänd ner dressingen i kålblandningen. Smaka av kryddningen med salt och peppar. Servera tillsammans med den nystekta laxburgaren och några cocktailtomater..
Variationstips

Laxburgarna kan varieras ganska mycket, testa t.ex. att ta hälften lax och hälften annan fisk samt variera kryddningen.

Serveringstips

Servera lite grönsallad till laxburgarna, det blir riktigt fräscht!

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

 1. 3 oktober 2018 20:33

  Reseptet var i grunden Johans, smaken är superb, tack för det! Jag gjorde en större laddning av det idag, köpte en laxsida knappt 1,5 kg, stekte ett par skivor på ca 100 g / skiva till  lunch idag och resten gick till biffar. Passade på att blanda in även ett par pangasiusfileer, de säljs frysta och är riktigt goda och billiga. Det tog en stund innan allt var på plats, men det var det värt. Någon bladpersilja hade jag inte, men blandade i gräslök, lite kruspersilja och blad av bleksellerin (som jag också passade på att skiva och frysa in samtidigt). Jag vägde biffarna och fick ihop tio st på 130g och fyra på 100g. De på 130 bör motsvara ganska exakt med det angivna antalet kalorier. 

  Ett tips kanske: jag gjorde biffarna färdiga och lade dem på en oljad tallrik och lät dem vila ca en kvart, då var de väldigt lätta att hantera och ramlade ner i pannan utan att gå sönder det minsta. 

  Senast uppdaterad 4 okt 2018 21:12

 2. 14 oktober 2018 13:40
  5 5

  Även minstingen i familjen gillar laxburgare, toppenrecept som fungerar för hela familjen!