icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Laxburgare med coleslaw

0 röster
0 st
15 min
Skriv ut

Det är superenkelt att göra goda laxburgare på bara 15 minuter. Till det en enkel och god coleslaw, smaklig måltid! Dessa laxburgare går utmärkt att frysa in och ha i lunchlådor.

Energifördelning per portion
  • 302 kcal

    Kalorier

  • 16 gram

    Fett

  • 27 gram

    Protein

  • 9 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skär laxen i bitar. Mixa laxbitar, lök, hälften av bladpersiljan, creme fraiche, salt och peppar.
  2. Forma till laxburgare och stek i olja några minuter på varje sida.
  3. Gör coleslaw: Finstrimla vitkålen, skala och finstrimla moroten. Använd gärna en osthyvel när du strimlar vitkålen så går det lätt att strimla riktigt tunt.
  4. Blanda samman kål och morot med vinäger och lite salt.
  5. Blanda kvarg, senap och andra hälften av bladpersiljan. Vänd ner dressingen i kålblandningen. Smaka av kryddningen med salt och peppar. Servera tillsammans med den nystekta laxburgaren och några cocktailtomater..
Variationstips

Laxburgarna kan varieras ganska mycket, testa t.ex. att ta hälften lax och hälften annan fisk samt variera kryddningen.

Serveringstips

Servera lite grönsallad till laxburgarna, det blir riktigt fräscht!

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.