icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Lax och räktårta på fröbotten

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

En variant på den klassiska matjestårtan. Vi använder lax och räkor istället för matjessill och gör en botten på blandade fröer istället för kavring.

I receptet står gelatin i gram vilket är felaktigt. Till 8 port som är grundreceptet har vi använt 4 blad gelatin. 

Energifördelning per portion
  • 433 kcal

    Kalorier

  • 38 gram

    Fett

  • 15 gram

    Protein

  • 4 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Mixa frön och fiberhusk som hastigast i en matberedare. Blanda ihop med ägg och smält smör. Tryck ut i en form med avtagbar botten. Krydda med salt och grädda ca 12 minuter i 175 grader varm ugn.
  3. Blanda ihop crème fraiche, färskost, finhackad rödlök och dill.
  4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter och smält försiktigt på svag värme. Rör sedan ner dessa i färskostblandningen. Tillsätt finhackade räkor samt finhackad lax.
  5. Bred blandningen ovanpå den avsvalnade fröbottnen. Garnera med löjrom och gräslök.
Serveringstips

Som förrätt eller som en del av en buffé. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.