icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Lax med parmesanstuvad spenat

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Lax som serveras med en fyllig spenatstuvning med smak av färskost och parmesan. 

Energifördelning per portion
  • 458 kcal

    Kalorier

  • 32 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 5 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg laxfileérna i en ugnsfast form. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och tillaga ca 40 minuter.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Låt fräsa till löken blir mjuk.
  3. Tillsätt spenaten och fräs till vätskan från spenaten nästan är borta. Tillsätt färskost, kesella och finriven parmesan. Rör om till osten smälter och spenaten fått en krämig konsistens. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar.
  4. Pressa citron över laxfiléerna innan servering. Servera tillsammans med den stuvade spenaten.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.