icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Lax med parmesanstuvad spenat

4.7 3 röster
3 st
40 min
Skriv ut

Lax som serveras med en fyllig spenatstuvning med smak av färskost och parmesan. Supergott och passar fint även i lunchlådan!

4 Energifördelning per portion
  • 458 kcal

    Kalorier

  • 32 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 5 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg laxfileérna i en ugnsfast form. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och tillaga ca 40 minuter.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Låt fräsa till löken blir mjuk.
  3. Tillsätt spenaten och fräs till vätskan från spenaten nästan är borta. Tillsätt färskost, kesella och finriven parmesan. Rör om till osten smälter och spenaten fått en krämig konsistens. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar.
  4. Pressa citron över laxfiléerna innan servering. Servera tillsammans med den stuvade spenaten.
Variationstips

Byt ut till annan fisk.

Serveringstips

Med extra sallad.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 1 oktober 2022 14:16
    5 5

    Riktigt gott! smiley

    Senast uppdaterad 1 oktober 2022 14:20

  2. 15 november 2022 09:27
    4 5
  3. 18 oktober 2024 18:13
    5 5

    Enkelt och jättegott!