icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Lammrostbiff med kantareller och jordärtskocka

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

En höstig och härlig bjudrätt med lammrostbiff, jordärtskocka, kantareller och lingon. 

Energifördelning per portion
  • 471 kcal

    Kalorier

  • 24 gram

    Fett

  • 33 gram

    Protein

  • 23 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg därefter i en ugnssäker form. Sätt i en köttermometer och stek färdigt i 125 graders ugn till termometern visar 60-62 grader.
  2. Koka jordärskockorna i vatten. Det tar ca 20 minuter beroende på storlek. Känn efter med en sticka så de är mjuka. Skala skockorna efter de kokat klart.
  3. Dela broccolin i mindre buketter. Låt koka upp i vatten och sjud därefter klart. Känn efter så att den har lite tuggmotstånd innan du slår av vattnet.
  4. Rensa och putsa kantarellerna. Dela i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills vätskan avdunstat. Tillsätt därefter smör och stek till kantarellerna får lite färg.
  5. Skär upp köttet och servera tillsammans med jordärtskocka, broccoli och smörstekta kantareller. Toppa med lingon.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.