icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Kycklingpasta med soltorkade tomater och bladspenat

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En snabblagad kycklinggryta/pastasås, med smak av basilika och oregano. Den passar både till ris och pasta.

Energifördelning per portion
  • 542 kcal

    Kalorier

  • 42 gram

    Fett

  • 32 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna och tomaterna.
  2. Bryn kycklingen till den får lite yta och pressa sedan ner vitlöken.
  3. Häll på grädden, vänd ner de strimlade tomaterna och koka tills kycklingen är färdig, ca 5-10 minuter.
  4. Vänd ner spenaten, basilika och oregano, lökpulver och rör om några minuter eller tills spenaten sjunker ihop.
  5. Smaka av med peppar och mer salt om det behövs och lägg till mer av örterna efter smak.
  6. För tjockare sås rör ut lite majsena eller vetemjöl och red till önskad konsistens. Koka upp igen.
  7. Koka under tiden pasta eller ris och servera med såsen och valfria grönsaker.
Variationstips

Man kan använda färsk basilika och oregano om man tycker bättre om det.

Serveringstips

Pasta eller ris

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.