icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kycklingpanna med rostade grönsaker

0 röster
2 st
35 min
Skriv ut

Gott och enkelt recept med kyckling och rostade grönsaker samt rotfrukter. Passar även fint i lunchlådan!

Energifördelning per portion
  • 503 kcal

    Kalorier

  • 26 gram

    Fett

  • 40 gram

    Protein

  • 21 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Sätt ugen på ca 200 grader
  2. Dela rotfrukter och grönsaker i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med hälften av olivoljan, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 20-25 min tills klart.
  3. Dela champinjonerna i mindre bitar samt hacka lök och vitlök.
  4. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  5. Ta fram en stekpanna och sätt på medelvärme, ringla i resterande olivolja. Stek vitlök och lök en liten stund och tillsätt därefter kycklingbitarna och stek tills de fått fin färg.
  6. Blanda i champinjonerna och stek en stund till. Blanda därefter ner vatten och buljongtärningen och låt småputtra i ca 10 min.
  7. Grovhacka basilika och lägg i hälften i kycklingpannan. Tillsätt även creme fraiche, rör runt och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite lökpulver.
  8. Servera kycklingpannan med de rostade grönsakerna och garnera med resten av basilikan.
Variationstips

Variera de rostade grönsakerna och rotfrukterna. Vill någon familjemedlem ha pasta till går det fint. Vill du ha ett ännu kalorisnålare alternativ väljer du creme fraiche 5% fett.

Serveringstips

Med färsk basilika.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 24 juni 2022 09:22
  2. 25 juni 2022 11:05