icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Kycklingfrikadeller med Thaismak

0 röster
0 st
50 min
Skriv ut

Här får citrongräs och färsk ingefära koka ihop med buljongen och det smakar som en äkta Tom Kha Gai. Riktigt läckert.

Energifördelning per portion
  • 125 kcal

    Kalorier

  • 3 gram

    Fett

  • 13 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Dela blomkålen och koka mjuk tillsammans med buljongen, stavmixa soppan slät så du får en redd blomkålsbuljong. Lägg i citrongräs, currypasta, ingefära gurkmeja, champinjoner i klyftor, slantad morot, minimajs och pak choi delad i mindre bitar. Låt alltsammans puttra på svag värme.
  2. Forma kycklingfärsen till små bolla och lägg dem sedan ner i buljongen. Låt allting puttra tillsammans i 15 - 20 minuter. Späd med ytterligare buljong om det blir för lite vätska. Smaka av med salt och peppar
  3. Servera i djup skål, toppa med koriander
Serveringstips

Citrongräs hittades inte men man ska ha 2 stycken krossade,pac choi fanns inte heller med här men det ska vara med i receptet.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.