icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kycklingfärs med stekt ris

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Billig och enkel vardagsmat med asiatiska smaker.  

4 Energifördelning per portion
  • 455 kcal

    Kalorier

  • 15 gram

    Fett

  • 34 gram

    Protein

  • 40 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackning. Låt svalna något.
  2. Skär broccolin i små buketter, skala och skiva stammen. Skala och finhacka vitlöken. Stek vitlök och broccoli i olja i en stekpanna tills det får lite färg och mjuknat lite. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Skölj och ansa purjolöken. Skär i tunna skivor. Stek denna tillsammans med kycklingfärsen i olja i en stekpanna. Låt få lite färg. Blanda därefter ner finriven ingefära, sambal oelek och soja. Smaka av med salt.
  4. Rör ner riset i kycklingfärsen och blanda.
  5. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Strö fröna över kycklingfärs och ris. Servera tillsammans med limeklyftor och pressa över vid servering.
Variationstips

Byt ut kycklingfärsen mot annan färs. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.