icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Kycklingburgare på bädd av fänkål

0 röster
0 st
50 min
Skriv ut

Kycklingfärsen är mager och då kan man unna sig ett ägg utan att antal kalorier drar iväg för mycket. Ugnsbakad fänkål och portabellosvamp är roliga o mättande tillbehör.

Energifördelning per portion
  • 337 kcal

    Kalorier

  • 17 gram

    Fett

  • 32 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär fänkålen i skivor. Lägg ut dem i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Stek fänkålen i ugnen i 20 minuter.
  3. Lägg dit svampen och stek alltsammans i ytterligare 15 minuter
  4. Under tiden formar du färsen till en eller två biffar, kryddar salt och peppar o steker på medelgod värme i teflonstekpanna utan fett, se till att biffarna är genomstekta. Sänk värmen o lägg i ägget
  5. Rör ut Oatly imat eller havrecréme fraiche med chilisås o smaka av med salt o peppar
  6. Lägg kycklingburkarna på en fänkålsskiva o toppa med det stekta ägget.
  7. Skär tomaterna i skivor och lägg i portabellosvampen
  8. Dekorera med basilika och skivad pepparfrukt
  9. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar
Variationstips

Det går nog bra med torkad basilika med.

Serveringstips

Dekorera med Basilika o skivad pepparfrukt.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.