icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kyckling med grönsaksris

4 3 röster
3 st
30 min
Skriv ut

Smakrikt risrätt med grönsaker och kycklingfilé. 

4 Energifördelning per portion
  • 517 kcal

    Kalorier

  • 9 gram

    Fett

  • 38 gram

    Protein

  • 66 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning och låt svalna.
  2. Tärna kycklingfileérna. Hetta upp olja i en stekpanna och vänd ner kyckling, finhackad gul lök och pressad vitlök. Tilsätt paprikapulver, spiskummin och curry. Stek tills kycklingen får lite färg. Lägg över till en större gryta.
  3. Skala och finhacka moroten. Tärna paprikan. Vänd ner morot, majs, paprika, morot och tomatpuré i grytan. Låt fräsa någon minut.
  4. Häll ner krossad tomat, vatten, svartpeppar och fond. Låt puttra under lock ca 20 minuter. Vänd till sist ner riset och låt det bli varmt. Klart att servera.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 13 mars 2024 21:05
    4 5

    Väldigt gott!

  2. 22 mars 2024 12:03
    4 5
  3. 2 november 2024 17:36
    4 5

    Jag hade jasminris, som jag serverade vid sidan om. Var nog lite sparsam med kryddorna, så nästa gång blir det mer sting!